Open Monumentendag 2021

 

 

Beste erfgoedvrienden,

 

Op zondag 12 september is het Open Monumentendag. Bij die gelegenheid slaan de Heemkundige Kring Adriaen Ghys en het Davidsfonds de handen in elkaar.

Ze nodigen u en alle geïnteresseerden graag uit voor een voor dat evenement speciaal ontworpen fietsroute langs Vosselaars opmerkelijkste gebouwen, monumenten en landschappen.

De trip is ongeveer 19 km lang. Aan de hand van een route- en infoboekje met kaartjes, wegbeschrijving of QR-codes voor je smartphone kan je de uitgestippelde tocht individueel of in gezinsverband probleemloos volgen. Je vindt er meteen ook achtergrondinformatie aangaande de gepasseerde bezienswaardigheden. Wat we je aanbieden is dus niet alleen ontspannend en gezond maar, zowel voor jong als oud, meteen ook zeer leerrijk.

Onze verenigingen vinden erfgoed erg belangrijk. Vandaar dat we dit route- en infoboekje op die dag aan de leden van onze beider verenigingen gratis aanbieden. Je kan het van 10.00 uur tot 15.00 uur afhalen in de pastorij, Pastoor Woestenborgslaan 2. Het is ook daar dat de rondrit start.

Ter plekke lid worden van onze Heemkundige Kring (€ 5,00) of de DF-vereniging valt uiteraard altijd te overwegen.

 

Men zegge het voort !