Het Hof van Vosselaar

Het Hof van Vosselaar, gelegen in de Vlaamse Noorderkempen, was eerst een pastorij, later een buitengoed. Het boek illustreert de geschiedenis van de Middeleeuwen tot nu met unieke foto's en historische kaarten. Een "must-have" voor geïnteresseerden in het volksleven van Beerse en Vosselaar, de Kempense ontwikkelingsgeschiedenis, de regionale bouwkunst, het religieus erfgoed en de tuin- en landschapsarchitectuur!
Het betreft een historisch onderzoek dat in Vosselaar zijn gelijke niet kent.

Het Hof van Vosselaar, de voormalige pastorij van de dubbelparochie Vosselaar en Beerse, bevindt zich op het Hofeinde ter hoogte van de verkaveling Lindehoeve.
Het gebouw, omgeven door een hectaren groot domein, behoort tot het voornaamste erfgoed van de gemeente Vosselaar en heeft een bijzonder rijk verleden. Ongeveer vierhonderd jaar lang werd het bewoond door Norbertijnen die afhingen van de Sint-Michielsabdij van Anwerpen. Eeuwenlang verzorgde deze orde in beide parochies de erediensten en drukte zij haar stempel op onze leefgemeenschap.

Over het Hof en zijn omgevend landschap is nu grondig historisch onderzoek verricht door Leo Vermeulen, Jan Bleys en Jas Bijnen. Hun bevindingen schreven zij neer in een meer dan 200 bladzijden tellend rijk geïllustreerd boek “Het Hof van Vosselaar”.

Auteur(s): 
Leo Vermeulen, Jan Bleys, Jas Bijnen - Fotografie: James Van Leuven
Uitgiftejaar: 
2013
Prijs: 
29,00 EURO